El racó del DEBAT

Aquest dimarts 26 de gener a les 19:30 hores: Xerrada-col·loqui sobre 

 

"Els paradisos fiscals, la seva gènesi i el desenvolupament actual" amb Alex Madariaga i Carlos Sampietro (Membres d'Attac Catalunya)

 
 
Els paradisos fiscals, la seva gènesi i el desenvolupament actual, amb Alex Madariaga. Membre d'Attac Catalunya. Llic. en Dret, funcionari de l'Agència Tributària de Catalunya, extècnic de l'Oficina Antifrau de Catalunya. I també amb Carlos Sampietro. Membre d'Attac Catalunya.
 
Un paradís fiscal és bàsicament un territori on no es paguen impostos o els impostos són molt baixos i que té un sistema bancari prou opac perquè ciutadans de fora d'aquest territori hi puguin tenir els seus diners secretament. El seu origen es remunta a la segona meitat del segle XX, quan el desenvolupament econòmic i industrial de la postguerra i la descolonització van motivar el disseny de sistemes i estructures jurídicofiscals molt laxes per atreure capital estranger.
Això afecta als altres estats bàsicament en una manca d'ingressos a través dels impostos, ja que acullen diners de ciutadans d'aquests estats que no es declaren a les seves respectives hisendes i, per tant són, en definitiva, una eina de frau.
La quantitat exacta és difícil de dir, però el Fons Monetari Internacional calcula que de tota la riquesa mundial, una quarta part l'acumulen els anomenats paradisos fiscals.
 
 
 
 
ASI EVADEN LOS PATRIOTAS LOS IMPUESTOSLOS PARAISOS FISCALES Y LOS PATRIOTAS ESPAÑOLES.Los mismos empresarios y caniches que atizan el miedo a un gobierno progresista y de cambios, son los que sacan el dinero de España para evitar los impuestos que faltan después en el pais para sostener el estado de bienestar.
 
 
Per a més informació adjuntem les següents adreces i enllaç directe al Blog El racó del DEBAT:
 
 
EcoConcern-Innovació Social
  Carrer Carders, 12 pral. (RAI) 08003 BCN
  Correu electrònic: ecoconcern@pangea.org 
            Twitter @EcoConcern_BCN 
            Blog: http://elracodeldebat.blogspot.com

Conferència de l'Escola d'Estiu d'Attac Catalunya sobre la competència fiscal i els seus efectes perjudicials en l'economia i augment de la desigualtat

 El 30 de juny de 2015, a la Casa Elizalde va tenir lloc la conferència sobre la competència fiscal i els seus efectes perjudicials en l'economia i augment de la desigualtat de l'Escola d'Estiu d'Attac Catalunya, on va intervenir l'Àlex Madariaga tractant un seguit d'aspectes:

- L'us dels paradisos fiscals en el frau a gran escala, la corrupció i el blanqueig de capitals que a més       suposa una forta la competència deslleial en el sector empresarial i un augment de la desigualtat social.

- Els avenços en la lluita contra aquests sistemes opacs que està provocant que alguns països estigin fent un canvi cap a nous sistemes legals de competència fiscal, que en molts casos deriva en una situació de "dumping fiscal" dels que es poden beneficiar les grans empreses multinacionals

- La competència fiscal deslleial i l'augment de la desigualtat social en dos sentits: una minoria privilegiada incompleixi amb les seves obligacions fiscals pels seus elevats guanys per l'activitat desenvolupada en un país determinat i la pèrdua d'aquest ingressos per aquest país és compensada o bé amb una pujada d'impostos a aquells que ja paguen o bé retallades en despesa (social la majoria de vegades) 

En la conferència també s'analitzen els riscos que poden tenir per exemple per a Catalunya, el Conveni per evitar la doble imposició amb Andorra.

 

(Enllaç al video)

13a Escola d'Estiu d'Attac-Catalunya

El proper dijous dia 25 de juny, es celebrarà l’acte inaugural de la 13ª Escola d’estiu d’Attac-Catalunya.

En aquestes jornades que començaran el 19 de juny fins al 3 de juliol, participarà l’Àlex, membre d’Attac-Catalunya, per parlar sobre la competència fiscal.

Jornada sobre Transparència en la Contractació Pública

11/10/2013

contractacio
Obertura de la jornada

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha celebrat avui la Jornada sobre Transparència en la Contractació Pública al Parlament de Catalunya, organitzada amb la col·laboració de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública.

L'obertura de l'acte ha anat a càrrec de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, conjuntament amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i la directora de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública, Teresa Pitarch.

La ponència del cap de l'àrea de Legislació i Assumptes Jurídics de l'Oficina Antifrau, Òscar Roca, ha servit per fer reflexionar a l'audiència sobre l'impacte de la transparència en la qualitat democràtica i en l'actuació dels poders públics. Per altra banda, ha aprofundit en les recomanacions contingudes a l'Informe de l'Oficina Antifrau sobre Transparència i Accés a la Informació publicat el passat febrer. Descarrega't la síntesi de la ponència.

contractacio 96
Òscar Roca, Albert Batlle i José María Gimeno

José María Gimeno, catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat de Saragossa i president del Tribunal Administratiu de Contractes Públics d'Aragó, ha parlat sobre les possibilitats i els límits que tenim actualment quant a transparència activa i accés a la informació. Gimeno ha assenyalat, entre d'altres coses que "la transparència ha de ser una eina per millorar l'eficiència dels recursos públics" i que "algunes estimacions econòmiques consideren que la mala praxi en la contractació pública suposa el 1,5% del PIB d'Espanya". Descarrega't la ponència.

A la taula rodona s'ha convidat a cinc experts a debatre sobre la transparència actual i real en la contractació pública a Catalunya: Juan Antonio Gallo, president del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic; Joan Burjats, subdirector general de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública; Joan Anton Font, secretari general de l'Ajuntament de Tarragona; Sílvia Espinosa, auditora de la Sindicatura de Comptes; Francesc Boixadós, president de la Cambra de Contractistes d'Obres a Catalunya. Tots ells han enfatitzat la necessitat de transparència com a potenciadora de la confiança dels ciutadans. El moderador d'aquest enriquidor debat ha estat Àlex Madariaga, expert en contractació pública i formador.

contractacio 171
Participants a la taula rodona

La cloenda a les jornades l'han fet el director adjunt de l'Oficina Antifrau, Albert Batlle, i la directora de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública, Teresa Pitarch, que ha anunciat la propera publicació del Codi de principis de conductes ètiques per a la contractació pública, i ha afirmat que "la corrupció en la contractació genera sobrepreus, la qual cosa suposa un malbaratament de recursos públics". Albert Batlle ha conclòs l'acte dient que "l'aprovació de la Llei de transparència suposarà una revolució en la cultura administrativa del país".

 

 

Enllaç amb l'enregistrament de la jornada del Parlament de Catalunya:

Jornades sobre l'impacte de la Llei de transparència i la reforma fiscal per les entitats culturals de Catalunya

 

Amb l'entrada en vigor de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern; i la Llei 27/2014, de 27 de desembre, de l'Impost sobre Societats, des de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, es van començar per tal d'explicar l'impacte d'aquestes noves regulacions en les associacions i fundacions culturals de Catalunya.

 

S'han dut a terme conferències per diferents punts com Vic, Lleida, Girona, Tortosa, l'última el dia 27 de novembre a Barcelona al Departament de Cultura de la Rambla Santa Mónica, en les quals el propi Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, el senyor Lluís Puig i Gordi vol apropar-se a les associacions i recollir les seves inquietuds i demandes, i alhora, transmetre un missatge de que s'està lluitant, com sempre s'ha lluitat, per la promoció de la cultura popular que es duu a terme a través de totes aquestes entitats.

 

En aquestes conferències, també ha participat com a ponent el Sr. Àlex Madariaga, assessor fiscal expert en matèria de dret públic i fiscalitat, que a més de parlar sobre el conjunt d'obligacions que suposa l'entrada en vigor d'aquesta normativa fiscal, ens exposà com afecta l'entrada en vigor de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, a les associacions i fundacions culturals.

        Contacte:  931 38 90 54  

Horari:                                 Dilluns a dijous de 9.00h a 14.00h i de 15.00h a 18.00h Divendres de 9.00h a 14.30h

Madariaga Assessors-Advocats

 

Correu electrònic:

alex@madariaga-assessors.es

fiscal@madariaga-assessors.es

 

Si qualsevol dubte sobre els nostres serveis o bé  desitja concertar una cita, truqui'ns al número de telèfon:
931 38 90 54

Si ho desitja, també pot posar-se en contacte amb nosaltres a través del nostre formulari.


Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Madariaga Assessors